Η άτιμη Γιαδικιάρογλου και οι χαμένοι στην αποχώρηση

 

Η κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία που αφορούσε τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore.

Η έρμη η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει την ιδεολογική της στροφή προς το κέντρο μετά την εκλογή Μητσοτάκη να χάνεται μεταξύ ακροδεξιού αντιπροέδρου Αδώνιδος και της φυλλάδας του “Πρώτου Θέματος”.

Το ιδεολογικό της στίγμα, βέβαια, η Ν.Δ. μπορεί να το ψάχνει σε όποια θολά νερά θέλει αενάως. Χρόνο έχει απ’ ό,τι φαίνεται… Μεταξύ του κεντρώου ακρο-νεοφιλελεύθερου στίγματος του αδύναμου αρχηγού, των παρεμβάσεων Σαμαρά, των αδωνίδειων τσιρίδων και των “τσεκουράτων” λόγων Βορίδη, μα σε ένα, σε δύο, μα σε τρία τέρμινα κάποια άκρη θα βρεθεί. Στο κάτω κάτω υπάρχει και η Νικολούλη. Αν απογοητευθούν, μπορούν να πάνε στην εκπομπή της και να αναζητήσουν “Φως στο τούνελ” του ιδεολογικού μπουρδουκλώματος.

Αυτό, όμως, που δεν έχει το περιθώριο η Ν.Δ. να μην κάνει είναι η αντιπολίτευση (αξιωματική γαρ). Μόνο που η δεξιά παράταξη αδυνατεί. Παράδειγμα λαμπρό η αποχώρηση της Κ.Ο. από τη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις offshore.

Πήραν τα μάτια τους και άδειασαν τα έδρανα, αφού πρώτα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο με τις καταγγελίες και τις ιαχές ιερής αγανάκτησης, με έναυσμα το πρωτοσέλιδο του “Πρώτου Θέματος”. Έβγαλαν πύρινους λόγους, αναστάτωσαν τηλεπαράθυρα και μετά… το έβαλαν στα πόδια.

Στη συνέχεια άρχισε το γαϊτανάκι των διαφοροποιήσεων. Ανακάλυψαν ότι δεν ήταν σωστή απόφαση η αποχώρηση που ο Δένδιας βγήκε πρώτος να την καλωσορίσει και να τονίσει ότι ήταν απόφαση Μητσοτάκη.

Το χορό της διαφωνίας ξεκίνησε ο Τραγάκης, ακολούθηκε ο Κακλαμάνης, πήρε σειρά η “απόσταση” Βορίδη, ο οποίος είδε επικοινωνιακό λάθος, και φτάσαμε στον εκπρόσωπο Τύπου, Κουμουτσάκο, που διαφώνησε κι αυτός δημοσίως.

“Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα”, χαμένοι στην αποχώρηση, οι δεξιοί βουλευτές περιφέρονται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα ωσάν μέλη σχολικής εκδρομής, που δεν κατάλαβαν τι έγινε, γιατί εκείνη την ώρα πρόσεχαν τη Γιαδικιάρογλου που μιλούσε με την Ξανθοπούλου…

H Παπαλάμπραινα