ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Μια κριτική ματιά στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

Συντρόφισσες και σύντροφοι, θα ήθελα να κάνω κριτική στην απόφαση της ΚΕ. Η απόφαση είναι πολύ καλή στις  αναλύσεις της για την Ελλάδα, τη διεθνή κατάσταση, τις πολιτικές δυνάμεις, τις πολιτικές εξελίξεις , τις βασικές προγραμματικές θέσεις μας κλπ. Όμως στο σημαντικότερο επίδικο της περιόδου, στους διαύλους επικοινωνίας, προγραμματικής σύγκλισης και κοινής εκλογικής καθόδου της ευρύτερης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς –εννοείται με αυτονομία των συμμετεχόντων πολιτικών χώρων –          με στόχο την ανατροπή της ΝΔ, όχι μόνο δεν προτείνει τίποτα, αλλά με τις διατυπώσεις της οδηγεί ουσιαστικά στον απομονωτισμό.

Στις δύο μόνο σχετικές παραγράφους διαβάζουμε : Το βλέμμα μας βρίσκεται στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που στέκονται αμήχανα…

Κοιτάξτε να δείτε, σύντροφοι της ΚΕ, η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε το σχέδιο Φάμελλου και Τσίπρα για τη διάλυσή του. Το ίδιο επιχειρήθηκε και σε εμάς με την αποχώρηση της ομάδας Χαρίτση και το ανατρέψαμε. Ανεξάρτητα αν  είναι καλή ή κακή η νέα ηγεσία, η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι κόμμα και μάλιστα, όπως διακηρύσσει η Δούρου, κόμμα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Γιατί λοιπόν αποκλείετε τον διάλογο με αυτό το κόμμα και απευθύνεστε μόνο στα μέλη του;

  • Υποβαθμίζεται πλήρως ο ναρκισσισμός του Βαρουφάκη (χειρότερος και από του Τσίπρα), που λένε στην ουσία και οι δύο, δηλώστε ότι έρχεστε σε μας και αν θέλουμε θα σας εντάξουμε. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, υπονοείτε συνεννόηση με το ΜΕΡΑ 25 σαν κόμμα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.  
  • Γίνεται μια γενικόλογη ανάλυση για τους χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς που συνοδεύεται με ευχές. Το κρίσιμο είναι ότι σε όλο αυτόν τον κόσμο πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα ισότιμης συνεργασίας και συμπόρευσης, κάτι που δεν δηλώνετε σαφώς.

Το τελευταίο διάστημα είχα αποκτήσει ελπίδα ότι με τις παρεμβάσεις του συντρόφου Γαβριήλ, με συνεχείς περιοδείες σε όλη τη χώρα, κάναμε βήματα να σπάσουμε τον απομονωτισμό μας, όμως δυστυχώς αυτό αποτυπώνεται σχεδόν αποκλειστικά με βίντεο στο διαδίκτυο και δεν γίνεται σαφής και επιτακτική κατεύθυνση στην πολιτική απόφαση της ΚΕ.  

Credits photo: Aakash Dhage- Unsplash +