Ο αγώνας συνεχίζεται

https://www.facebook.com/ICumartesiAnneleriI

1.100 καθιστικές διαμαρτυρίες συμπλήρωσαν οι «Μητέρες του Σαββάτου», που κάθε Σάββατο από το 1995 συγκεντρώνονται στην πλατεία Γαλατασαράι της Κωνσταντινούπολης, ζητώντας να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις εξαφανίσεις και τις πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος της δεκαετίας του 1980. Να σημειωθεί, ότι στις 25 Αυγούστου του 2018, η κυβέρνηση Ερντογάν απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις τους, όμως αυτές αψήφησαν την απαγόρευση και την άγρια καταστολή και συνεχίζουν.

 Στοπ στις διακρίσεις

https://www.facebook.com/kazfeminita

Ακτιβιστές/στριες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Καζακστάν καταγγέλλουν ότι μετά την ψήφιση –τον Μάρτιο– του νόμου ο οποίος απαγορεύει οποιοδήποτε υλικό που το καθεστώς θεωρεί «προπαγάνδα μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού», έχουν αυξηθεί οι ποινικές διώξεις που στιγματίζονται από την ομοφοβία. Παράλληλα, λένε, ότι οι αρχές πρέπει να διασφαλίσουν το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό των κατηγορουμένων, και ότι η ομοφοβία στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης οδηγεί σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους. 

 Τα κινήματα αντιστέκονται

https://pasai2026.com

Ξεκινήσαν οι προετοιμασίες για την αντισύνοδο των κινημάτων, που θα γίνει στην 11 και 12 Μαΐου στο Ναϊρόμπι απέναντι στη Σύνοδο Κορυφής Αφρικής και Γαλλίας. Όπως αναφέρεται, η σύνοδος είναι μια επίθεση ιμπεριαλιστικής επαναποικιοποίησης που καλύπτεται πίσω από τη μάσκα της περιβαλλοντικής διπλωματίας και της οικονομικής μεταρρύθμισης και την ρητορική της ανάπτυξης και της καινοτομίας, και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης γεωπολιτικής αναδιάταξης της Γαλλίας στην αφρικανική ήπειρο μετά τη φθίνουσα επιρροή της στην περιοχή του Σαχέλ,.